Thursday, June 16, 2016

Iftar bersama BFF

Alhamdulillah.
Bertemu kami Kali pertama untuk tahun ini. Walaupun, jarak antara kami tidaklah terlalu jauh tetapi untuk mencari masa untuk bertemu itu bukan sesuatu yang mudah. Malah tidak akan berjumpa dengan masa itu melainkan  kami mencurinya. Ahak. 

Serius weh. Bila masing-masing sudah punya komitmen memang agak sukar untuk mencari masa bertemu. Namun, at least setahun pasti akan ada sekurang-kurangnya sekali masa diperuntukkan. But normally, setiap Kali birthday antara kami, pasti kitorang akan bertemu. Dengan tujuan yang begini sahaja akan menguatkan kami mencuri masa untuk bertemu.

Usia persahabatan yang telah memenuhi 15 tahun membuatkan hati kami dekat walaupun jasad tidak bersama.

Korang,
Aku sayang korang tau. Korang sentiasa ada dalam doa aku setiap hari. Moga ukhwah ini berkekalan hingga ke syurga.

Tahun ni aku seorang je yang single. Si Niza tak join pula. Kalau tak, adalah geng. Oh, btw tonight we are single ok. Husband semua bagi can kitorang nak mingle-mingle. Ekekkeke...

Sian Mak buyung keletihan. Baru pulih dari sakit dan masih mengalami alahan mengandung walaupun masuk bulan ke 5 pregnancy. Bertabahlah yer.

Masa inilah kami berkongsi apa sahaja rahsia dan cerita. Tips dan panduan. Hehe.  Indahnya persahabatan apabila dapat berkongsi rasa. 
Di kurniakan sahabat yang mengerti dan sentiasa ada saat diperlukan ialah rezeki yang sangat-sangat berharga. Tidak boleh di Nilai dengan Wang ringgit sekali pun.


Chicken Chop

Seafood Aglio Olio

Salmon  baked

Berbuka puasa di Sixty-nine Islamic Steak House, Taman Melewati. Tempat yang menjadi pilihan Emy. Beberapa Kali merancang untuk ke sini tetapi tidak ada kesempatan.
Akhirnya, dapat juga menjamu selera dengan BFF di sini. 

Di sini segala kemudahan Asas ada di sediakan seperti tandas dan surau. Yang paling penting Bersih dan selesa. Surau juga di asingkan antara lelaki dan wanita. Telekung dan sejadah juga di jaga tapi. 
Alhamdulillah. Apabila kita menjaga rumah Allah dan memberikan keselesaan, rezeki akan bertambah. Inshaallah.

Dari harga a bit costly tapi rasanya sedap menjadikannya tempat yang berbaloi untuk di cuba.  Untuk menu di atas bersama air longan dan ice lemon tea anggaran RM 110. Sesekali belanja diri sendiri di tempat begini apa salah nya ka. 😉
With luv,

No comments:

Post a Comment