before cook.
after cook.
Lapis roti berdaging
Bahan-bahan ( 6-8 orang )
- 3 biji kentang di potong dadu
- 500gm daging cincang
- 1 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- 1 sudu besar serbuk kari
- 3 sudu makan minyak untuk menumis
- 12-14 keping roti
- 500ml susu segar
- 3 biji telor
- secubit garam
- Parutan cheese (banyak ikut suka)
- Sedikit margerin untuk melenser
Cara-cara
1. 1. Blend bawang+bawang putih kemudian panaskan minyak dan tumis bawang serta masukkan serbuk kari dan juga daging cincang+kentang+garam
2. 2. Satukan Susu+telor+secubit garam
3. 3. Pukul susu+telor+garam hingga sebati.Celupkan kesemua roti dalam adunan tadi
4. 4. Ramas-ramaskan kesemua roti tadi. Lenserkan bekas tahan panas dengan sedikit margerin dan letakkan 1/3 bahagian roti yang telah di ramas
7. 5. Kemudian letakkan separuh daripada daging+kentang yang telah di masak tadi atas lapisan roti. Ulangi proses di dgn meletakkan satu lagi bahagian roti dan selebih bahan daging+kentang dan dilapisan akhir dengan 1/3 lebihan roti
9. 6. Taburkan parutan cheese (banyak ikut suka)
1 7.Bakar dengan api sederhana selama 30-45mins atau sampai lidi tak lekat
1 8. Boleh dihidangkan semasa panas dan potong ikut suka
1
J i jika inginkan lebih pedas boleh hidangkan bersama sos
with luv,
No comments:
Post a Comment