Tuesday, October 26, 2010

[Felt Craft] Face Keychain / HP charm





Ready to Sold!



Keychain / HP Charm




Sesiapa yang berminat boleh lihat di blog craft ai. 






with luv,

Thursday, October 21, 2010

Hilang ....



Di mana ku letakkan jiwa ini.
Seakan berterbangan untuk mencari tempatnya.
Hatiku kan selama memuja kau kekasihku...

Aku tahu aku semakin kehilanganmu..
Kau masih di situ tapi bukan untukku
Walau aku masih di sini
berdiri dan terus berdiri ...
Tidak sekali kau menoleh
kerana ..
kerana aku bukan lagi siang dan malammu....


by,
~ msraiza ~



with luv,

Tuesday, October 19, 2010

Broadband ....


Salam,
Finally settle masalah ai. Actualy masalah yang cari sendiri. Huhu. Last weekend gi bayar bil Maxis di Jusco Wangsa Maju. Ntah camne, budak yang jaga tuh promote plan broadband yang baru coz lebih murah, lebih jimat & no contract. So, ai pon subscribe without asking my brother. Konon² kakak mithali la. Nak mengurangkan beban bayaran bulanan broadband utk adik² ai nih. 

After subscribe baru terpk nak call abang... but ... abang query kenapa subscribe. huhu... i don't know la kenapa ai subscribe time tuh. boleh tak jawapan nih? ahak.... Lepas diskusi dgn abang ai decide nak terminate. Sebab macam tak guna dan adalah pembaziran di sini. Coz plan yang abang guna b4 nih memang dah ok. Barulah sibuk baca contract. B4 subscribe tak plak nak membaca dulu. Ahah. Adat manusia kan... Padan muka ko eza.. ahak...

So smalam pergi semula ke Maxis Jusco utk terminate. Tapi malangnya dorg kata kena gi HQ. haa.. sudah... nih memang x de keje cari keje lah kan.... So today ai ke Maxis utk terminate. Just becoz nak selamatkan registration fee... Kalau terminate within their cooling time tak kena apa² charge. Tu yang gigih jugak ke KLCC yer. Dan yang azabnya, Maxis baru launch iPhone 4. So sangatlah ramai manusia. Dan terpaksalah tunggu sangat lama.

After sejam tunggu barulah my giliran. Proses nak terminate nih bukanlah lama sangat. Tak sampai 5 min pon. Tapi bila ai pandang kaunter sebelah adalah minah comel yang jaga dan sedang melayan 2 org customer lelaki yang bertanyakan pasal Blackberry. Cara dorg tanya tuh ntah apa²... sampai minah tuh pon cam malas nak jawab tapi terpaksalah jugakkan sbb customer.... Oh, no wonder la ai kene tunggu sejam.. Sbb ada customer² yang sibuk nak menjual minyak nih kan. Hampeh tuh!! My friend slumber sound.. patutlah tunggu lama.... tapi mamat² tuh wat derk jek... haih la.... 

Dah tuh jer citer ke Maxis tadi. Akhirnya selesai sudah masalah yang membelenggu hampir seminggu nih. Masalah yang carik sendiri!




with luv,

Kamu suka makan ais cream?

Salam,

Nah, bagi penggemar2 eskrem sekalian.... 
ada berita gumbira untuk anda.

Ada inginkan ipad? Apakah kaitan ipad dan eskrem?

Pernah dengar eskrem cornetto?
Bagi penggemar cornetto.... mari makan dan menang...
Syarat yang mudah. uols makan, kumpul dan masuk peraduan...
pastu.... kalo ada rezeki uols dptlah bawak pulang ipad tuh.. 
senang jer kan?


Untuk maklumat lanjut klik sini.

Tarikh tutup penyertaan adalah 1st October 2010 to 31st December 2010





with luv,

Monday, October 18, 2010

Mari menari ...



salam,

Rancangan terbaru terbitan Astro. Ai takder la mengikuti sangat program² ASTRO ni. Maklumlah, ada bad experience ngan Astro nih kan. Di tambah pulak masalah siaran tergendala di hari hujan. Lagila buat service Astro nih O.U.T. Honestly, memang ai jarang tgk tv. Subscribe Astro pon di sebabkan banyak sangat pinggan Astro nih kan area umah ai kan so selalu mempengaruhi channel TV ai... Naif kan? Di saat org berpusu² melanggan Astro dulu ketika demam AF, ai skit pon tak heran. Ahak... Habis² ai layan AF dulu pon masa zaman Mawi jer.

Ok berbalik kepada Mari Menari. Kebetulan time tukar² channel hari sabtu lepas tertengok plak siaran baru nih. First impression, NOT BAD. Barulah syok tgk org biasa menari. Nih asik muka² artis jer, bosan gak kan... 

Kebanyakan peserta memang pandai menari jadi lenggok tak nampak kaku. Cam professional pon ada gak. Fav partner ai ialah ......... tut ........ hehheheh... 

Dan yang paling ai suker adalah gandingan pengacara Awal Ashaari dan Lisa Surihani. Sangat suker dengan pelat Lisa yer.... Pelat 'r' yang sangat ketara.. hehheheh... Hai Lisa.. pelat² pon cute okey... ahak...



with luv,

Ribbon crazy...









salam,
cute tak my ladybugs? Preview skit jer dulu yer... 
silalah cuci mata... hehhehhee..







with luv,

Saturday, October 16, 2010

Photosession ... behind d scene ....

Salam,


Smalam my opis ada sessi bergambo. Untuk website dan staff profile. Al maklumla, dulu ambik gambo masa memula masuk keje. Kebanyakannya 10 tahun yang lepas. Di sebalik sessi bergambo tuh kan adalah insan2 yang tergedik2 asik nak bergambo jugak.. hahhaha... saper lagi kalo bukan ai... muhahhaha... Haruslah kan. Ambik gambo ala2 studio. Siap ada Photographer pro lagik..... Rugi woo tak tayang muka... hehheheh




mini studio


DSLR 


Ada rupa cam photographer?

smile ... 




sumber gamba : facebook AFY (editor)






with luv,

Thursday, October 14, 2010

[Felt Craft] My Toys

 Salam,
Akhirnya tersiap juga my new craft. Konsep adalah toys.
Ada beberapa lagi dalam pembikinan.
Oh, esok nak bermain² ribbon plak.

 Dari kiri, baris 1 : Ronny, Ginger, Jimmy
Dari kiri, baris 2 :Pinky, Elly, Combi


 Jimmy, Ginger, Ronny

 Elly, Combi

 Pinky, Elly, Combi


p/s : with luv in every stiching 


with luv,

Wednesday, October 13, 2010

Wedding of the year ?

Salam,

Tahniah kepada angkasawan negara 
Dato Dr. Sheikh Muszaphar dan Datin Dr. Harlina.

Memang indah, memang gah.
Moga berbahagia hingga ke akhir hayat hendaknya.




sekitar Majlis Pernikahan.

sekitar Majlis Persandingan.



Pre-wed pic

Pre-wed pic



p/s: sangat suker gambar pre-wed mereka. Cantik & kacak.

Sumber : Beautifulnara


with luv,

Tragedi Oktober ..

Salam,

 Sumber : Berita Harian


Hari nih baru ai ada kekuatan untuk mengulas mengenai kemalangan ngeri di Kilometer 223 Lebuh Raya Utara-Selatan. Kemalangan yang melibatkan 2 bas, sebuah van dan 2 kereta. Ngeri dan memang mengerikan. Terbayang² kami sekeluarga yang sering melalui jalan ini utk pulang ke kampung. Teringat adik yang sering menggunakan jalan ini setiap kali ingin pulang ke Jasin. Ya, Allah.... KAU lindungilah org² yang aku sayangi.

Dah 2 hari tajuk utama akhbar masih berkisar tentang kemalangan maut ini. Kasihan dengan keluarga mangsa tapi apakan daya, ajal maut di tangan Tuhan. Ada yang baru pertama kali menaiki bas. Ada yang beriya² nak jumpa kawan. Aduhai, sedihnya.... Walau tiada pertalian darah dengan mereka tapi kesedihan tetap terasa. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikulnya.

Terus terang, sehingga ke hari ini ai masih tak sanggup tgk gambar² sekitar kemalangan itu. Walau ada di mana², di FB, di email ... sungguh tak sanggup! Mendengar cerita pun mengerikan apatah lagi menyaksikannya. Semoga keluarga mangsa tabah menghadapi ujian ini. Tabah meneruskan kehidupan walau kehilangan org yang tersayang. Oh, sungguh tak tau nak kata apa..... Kesedihan mereka, trauma mereka hanya Tuhan yang tahu..... 

Kepada pemandu² sekalian.... Tolonglah... Tolonglah berhati² di jalan raya..... Nyawa tiada duanya. Hanya satu. Walau kematian itu pasti tapi jangahlah dengan cara begini. Orang lain yang cuai dan leka, orang lain yang terkorban. Aduhai. 


Sekali lagi, TAKZIAH KEPADA KELUARGA MANGSA.

 

with luv,

Tuesday, October 12, 2010

~ Sahabat ~

 
 
gambar hanya sekadar hiasan - my fav pic
 
 
Cari sahabat biar seribu kerana seribu itu sedikit 
tapi cari musuh jangan seorang kerana walau seorang itu terlalu ramai
 
 
Hak seorang sahabat bukan hanya menjaga HATI sahabatnya, 
tetapi menjaga HATInya sendiri apabila disakiti ...
 
 



with luv,

Beracun?

Info : Fwd Email.


 Sejenis pokok hiasan yang sangat beracun. Benarkah? 

Pokok ini di kata sangat beracun apabila terkena getahnya atau tergigit daunnya. Dan boleh menyebabkan kematian. Kandungan racun yang kuat boleh membunuh kanak-kanak dalam masa kurang dari 1 minit. Bagi orang dewasa pula boleh membawa maut kurang dari 15 minit. Racun atau getahnya yang masuk ke dalam mata boleh menyebabkan buta.

Kanak-kanak yang suka mengunyah terutama yang berumur 1 tahun ke 3 tahun yang tidak tahu apa-apa mungkin terkunyah daun pokok hiasan ini yang anda letak diruang tamu atau ditempat letak kereta, membawa padah.

Kesan apabila mengigit daun beracun. Lidah akan terus membengkak dengan serta merta dan menghalangkan penafasan. Ini akan menyebabkan kematian kerana tidak dapat bernafas. Sila sampaikan kepada jiran-jiran dan saudara mara yang menanam pokok hiasan ini supaya memusnahkan pokok ini segera.

Pokok ini sering terdapat di pejabat-pejabat dan sekolah-sekolah sebagai pokok hiasan kerana senang dijaga. Ia berasal dari Kenya , Rwanda dan Uganda . Senang tumboh di iklim negara ini. Daun yang besar dan hijau selalu diletak di kawasan taman awam.


p/s: baru ai tahu pokok nih beracun. memang slalu nampak pokok nih.



with luv,

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

Salam,


Sangat cantik tarikh hari nih kan. Ada apa dengan 10.10.10 nih? For me, ianya hanyalah angka yang datang dan pergi. Yang penting adalah pengisiannya... chewahh... hehehe... 


Ok, apa ai buat pada tarikh ini? Dari smalam ai dah bercadang nak ke craft heaven untuk membeli button.... Yes button again... i'm button crazy ... am i? Yang pastinya, ai telah menghabiskan lebih seratus RM di craft heaven hanya untuk button.... Yeah, mmg giler! 


Perjalanan hari ini bermula dengan sessi perabih duit di Craft Heaven, OU. Then singgah lunch di Nandos when my little 'Boy' sibuk tanya bila nak gi makan. Dengan erti kata lain ai kene isi perut dier dulu... After lunch terus gerak ke d Curve coz ai nak top up my felt. Lagipon dah lama tak shopping Felt. Sepanjang ramadhan yang lepas tak berkesempatan nak singgah cuci mata shopping Felt. First time bawak my Mak g Daiso memanglah sangat mengujakan.. Al maklumlah all item RM 5 kan... Dan yang paling ai suker biler dapat sambar Felt color hitam yang dah kehabisan stok nih. 


Next, ke IKEA coz nak cari dulang untuk my craft projek. Konon2 nak organize skitla kalo ada dulang kan... Tak la bersepah satu bilik ai nih.... adakah bermakna semua ini? hahhahah... But, for sure dah sampai IKEA mana bleh beli satu item jer kan... ini tidak baik untuk aktiviti shopping... hahhaha... Makanya, dari 1 item yg nak di beli sampai penuh beg IKEA baru gi counter bayar..... sesi perabih pembaziran di sini yer....eh tak lah, IKEA tengah sale tau skang.. huhuhu... 


Then, ai ke Jusco WM lak.... nape? coz nak cari album Aisyah.... Nape susah sgt nak dpt ntah... Dari OU cari album nih tapi x der.... Sampai ke WM pon still x der... adoiaiii.... sian Mak yang bersungguh mintak belikan album Aisyah nih... Next week yer Mak... Akan ku serbu kedai2 cd kat sini.... Demi bonda terchenta...hahhaha


So, hari ini adalah hari shopping barang2 craft... i like! Dah balik baru terpk2... membazir ke ek? X de maknanya eza weh... Tadi sblom beli ko tak pk lak kan... hahhahah....


Oh no, pasni ai pasti, ai akan gilerkan ribbon plak... coz ada projek baru dengan ribbon ni... Bersabarlah wahai manusia yang bernama siti raiza kerana sesungguhnya membazir itu amalam syaitan.. huhu.... 






p/s : Ai nak ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada Angkasawan negara Dato Dr Sheikh Muzaphar & Datin Dr Harlina. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.




with luv,

Wednesday, October 6, 2010

Tuhan masih menyayangi....

Syukur Alhamdulillah,
Hanya itu yang terlahir di bibir saat ini....

Jika bukan kerana rahmatNya,
Mungkin aku dah terlibat dengan kemalangan tadi..
Hanya sejengkal cuma....

Oh, pengalaman sungguh berdepan dengan kemalangan...
Mujur Tuhan masih melindungi...


Kejadian kemalangan yang hampir melibatkan ai sebentar tadi begitu mengejutkan. Habis segala sendi mengeletar. Mana taknya, kemalangan itu hanya sebelah keretaku... Mujur myvi di lane sebelah sempat mengelak dan masuk belakang kereta ai... Kalau tidak, nauzubillah..... Syukur alhamdulillah....


Masih terkejut.....

Info : Kemalangan melibatkan 5 buah kereta atau mungkin lebih di MRR2 berhampiran Taman Melati.


with luv,