Thursday, July 9, 2009

Dinner @ Satay Station

Last nite, kami sekeluarga dinner di Satay Station, Kampung Pandan. My first impression, wow! sungguh menarik suasana kat sini. Macam balik kampung. Yang membuatkan ianya lain dari yang ialah suasana santai dan ala² kenduri kawen yang di ketengahkan oleh pemilik restoren ni. Mana tak nya, menggunakan dekorasi sebuah rumah kampung yang telah di ubahsuai. Pengunjung bukan shj boleh makan di kawasan perkarangan rumah, pengunjung juga boleh menjamu selera di atas rumah yang terdapat ruang tamu, ruang menonton dan beberapa bilik lengkap bersama meja ala² jepun. bersila dan sangat santai. Pengunjung boleh memilih ruang mana yang di sukai, samada ruang menonton, ruang tamu atau pun bilik jika inginkan privacy.

Menu yang di hidangkan hanya 2 shj iaitu mee jawa dan satay. Mee jawanya berada dalam kategori sedap walaupon tak boleh menandingi mee jawa johor tapi bagi me, satay nya ada sedikit kekurangan. Mungkin rempahnya.

Apa pun, kami selesa makan di sini seolah² sedang berada di rumah. Makan sambil menonton tv. Siap boleh lepak² okkey... Cuma yang tak berapa bestnya ialah kawasan parking yang agak terhad menyukarkan pengunjung. Yang lain semua ok. Boleh bagi 4 star.
with luv,

1 comment: