Monday, January 2, 2012

kau dan aku ... Nutox ...




Selepas 3 bulan menggunakan Nutox sebagai skincare harian, rasanya sangat sesuai dengan kulit saya yang extra sensitif ni. Sangat suka menggunakan Nutox. Sebab? Sebab Nutox tidak terlalu mahal harganya. Range harga dari RM 15 untuk pencuci muka dan RM 30++ untuk night cream dan moisturizer. Cuma yang sedikit mahal ialah serum dan superstar night mask nya. Mahal pon tidaklah mencecah sehingga RM 100. Dalam lingkungan RM 50 -60 jer. Kalau nak jimat beli kat Watson sebab selalunya ada less 15 - 20%. Guardian pon ada jugak less. Biasanya saya akan buat comparison harga dahulu baru beli dan pilihan saya adalah di Watson sebab boleh kumpul point. Pembelian bijak katanya. haha.



Di sebabkan keserasian antara saya dan Nutox, makanya, saya telah menambah range skincare kepada penjagaan di sebelah malam juga. Sebelum ni, saya hanya menggunakan Nutox untuk menjaga kulit saya di siang hari. Saya dah guna pon hampir seminggu. Dan kesannya? Struktur kulit lebih baik dari sebelumnya. 





Range Nutox oxyfusion yang saya gunakan :-


sumber : Tohtonku.


Penjagaan Asas / Basic Care


Wrinkle Away Cleanser

Skin Refining Astringent

Advanced Serum Concentrated

Penjagaan Siang / Day Care

Moisture Emulsion SPF25PA++


Penjagaan Malam / Night care

Supernatural Night Repair

Superstar Night Mask



Mini Travel Kit
 Ni yang saya paling suka. Memang selalu ada dalam handbag dan senang nak bawa ke mana-mana. 






with luv,

18 comments:

  1. salam adik...akak terbaca blog adik ni...mcm best je bunyi skincare nutoxni...boleh hilangkan jeragat dan kulit berminyak tak kalau pakai nutox ni?

    ReplyDelete
  2. product ni utk mengecilkan pori2 ada tak ??

    ReplyDelete
  3. product ni mmg terbaek sy dh cuba

    ReplyDelete
  4. product nih mmg terbaek..sy dh cuba

    ReplyDelete
  5. awak, kalau untuk kulit kering dan sensitif ok tk pkai ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba yang trial dulu. Sebab tahap sensitif kulit seseorang itu berbeza-beza. Saya pun kulit sensitif dan kering. Alhamdulillah masa cuba Nutox kulit ok. Tak ada naik jerawat...

      Delete
  6. kulit sy sensitif dan kering,blh tk pkai nutox?

    ReplyDelete
  7. awak, kalau untuk kulit kering dan sensitif ok tk pkai ni?

    ReplyDelete
  8. dari pengalaman saya....
    kulit berminyak memang sesuai pakai nutox ni. Untuk kulit jeragat pulak mengambil masa lah nak hilangkan. So far sekadar memudarkan bintik hitam shj. Saya paling suka pakai superstar night mask. Sampai skang masih pakai SNM nih..

    kulit sensitif dan kering boleh gunakan sbb saya pon asalnya kulit jenis sensitif dan kering.

    ReplyDelete
  9. Saya baru cuba produk ni. Kalau nk pakai superstar night mask tu boleh tak pakai sekali dgn Supernatural night repair ?

    ReplyDelete
  10. Awak, saya baru cuba product ni. Tlg saya. Supernatural night repair tu blh pakai sekali dgn superstar night mask tak?

    ReplyDelete
  11. selalunya saya tak pakai sekali... kalo pakai SNM tak pakai dah SNR... either one.. sbb fungsinya lain-lain kan...

    ReplyDelete
  12. Awakk,sy kn sblm ni kulit okay,now ade jerawat kcik2, pkai skincare ni okay x?

    ReplyDelete
  13. Awak,sblm ni kulit sy okay,but now start ade jerawat,skincare ni okay x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pemilihan skincare kena trial and error Amira. Saya dulu pun berkali-kali tukar skincare untuk mencari kesesuaian dengan kulit saya yang sensitif. Now saya pakai NUTRIWHITE. Best! Natural based. Insyaallah akan kekal dengan yang ini....

      Kalau Amira nak cuba boleh beli yang trial pack dulu Nutox ni. Boleh beli di Guardian, AEON, Watson dan lain-lain... SELAMAT MENCUBA!

      Delete
    2. apa beza antara nutox oxy yg lama dgn bird nest tu...
      which one is better

      Delete
    3. Saya tak pernah pakai yang Bird Nest tu so tak tau which one is better... I think dia punya ingredient based dia lain-lain kan.

      Delete
  14. Thanks for info...akak nak cuba gak tp baru beli satu night cream

    ReplyDelete