Thursday, December 8, 2011

Suria di Cordoba

Ok, ni citer yang ai layan every week. Memang tahap tak bley miss punya. Kalo miss mulalah tak senang hidup. hahhaha... Tgk citer nih terasa nak gi Cordoba plak. Padahalnya tak pernah pon tau Cordoba ada tempat menarik cam nih. huhu. Punyalah kan penangan citer Suria di Cordoba nih.


Ok, start permulaan citer lagi ai dah suker dengan watak Putera walaupon Putera tu di gambarkan bongkak dan berlagak tapi ai suker! Eh, ke sebab memang suker kat Adi Putra tuh? hahhaha


Ala Putera tu bukannya memang semulajadi berlagak. Faktor hidup membuatkan dia cam tu. Tapi ok lah kan, sebab finally dia sedar akan kesilapan dia. Tu yang buat ai makin suker dengan Putera.


Jujurnya, ai pilih Suria dengan Putera berbanding Tg. Huzir. Nampak lebih sepadan dan sesuai Suria dengan Putera. Suker! Dan harap²nya ending nnt Suria pilih Putera la..... Tg. Huzir tu bagi jer la pada Dr Roziah yang dah lama giler minat kat Tg. Huzir tuh kan. Sian dier lama tunggu Tg. Huzir. Nampak tak gaya Adi Putra yang macho nih?


 Sari Yanti yang memang sangatlah awesome. Lawa seh.


 Mak Cik Salmah. Tengok tengok... Putera memang macho! Macho man! Buleh giler bayang cam nih... hahha


 Dulu minat gak kat Fahrin Ahmad nih. La nih dah beralih arah ke Adi Putra plak. 
Bye Fahrin. hahhaha

 2 jejaka yang pernah bertakhta di hati... muhahhaha
Sinopsis Suria Di Cordoba

Suria Di Cordoba menceritakan tentang seorang gadis moden campuran Melayu-Sepanyol iaitu Suria Khadijah Parker (lakonan Sari Yanti), yang memilih menjadi aktivis untuk membebaskan dirinya dari dunia kebendaan.
Kemudian, Suria yang bekerja dibawah Indra Putra bagaimanapun telah mengambil keputusan untuk berhenti walaupun dibayar dengan gai yang lumayan. Ini kerana Suria tidak tahan dengan sikap Indra yang memperkecil dan memperlekehkan dirinya.

Dalam usaha untuk menjejaki sejarah cinta kedua ibu-bapanya yang bermula di Cordoba, dia pula diuji oleh Allah dengan cinta yang luar biasa. 

Sewaktu di Sepanyol akan berlakunya sedikit konflik percintaan yang belaku antara Suria dengan dua jejaka iaitu Tengku Huzir (Fahrin Ahmad) dan Indra Putra ( Ady Putra)

Bagi mengetahui kesudahannya saksikan Suria Di Cordoba di Astro Prima (saluran 105) setiap hari Selasa jam 9 malam mulai 7 Jun ini.
with luv,

No comments:

Post a Comment