Wednesday, April 14, 2010

[Entry Khas] Kau pergi jua....

Salam,

Tonite, ai just berjalan2 ke blog2 fav yang biasa ai baca since my home blackout, ai just go thru with my BB. Singgah sebentar ke blog Kasih Aleeya dan jumpa link nih. Cerita sedey dan luahan hati seorang ibu. Sungguh buat ai terpana, sedih dan sangat sedih. Di saat ai sedang bergumbira menerima kehadiran insan baru dalam family, rupanya ada yang sedang berduka atas kehilangan anggota keluarga.

Walaupun ai bukan seorang ibu, ai jugak bukan seorang isteri... ai hanya seorang wanita yang punya hati yang kecil. Sungguh buat ai terasa dan menangis seolah2 ai faham apa yang kak Baya rasakan. Setiap bait-bait bicara, setiap patah-patah perkataan yang di taip buat hati ai sangat sayu. Moga Kak Baya tabah menghadapi dugaan dan ujian dari Tuhan.

Suatu waktu dulu, ai jugak pernah rasakan sebuah kehilangan. Kesedihan. Kekecewaan. Tapi ai percaya, kehilangan dan kesedihan yang ai rasakan mungkin tak sama seperti yang Kak Baya rasakan. Sebab kasih sayang antara ibu dan anak itu tak terungkap dengan kata-kata. Ai juga ada Damia yang ai sayangi. Tak dapat bayangkan andai sesuatu terjadi pada Damia. Oh, tidak mungkin ai boleh bayangkan dan ai tak nak bayangkan.

Semoga arwah adik Dzafri tenang di sana, alfatihah.... dan semoga Kak Baya terus tabah dalam melalui hari2 yang mendatang.... amin...

Untuk berkongsi duka dengan Kak Baya, bolehlah layari di sini.......Luahan hati seorang ibu dalam menghadapi hari-hari yang penuh dugaan.with luv,

No comments:

Post a Comment