Friday, January 15, 2010

++ Trilogi : Cinta Sang Ratu ++


Apa yang berlaku kepada Laksamana Sunan dan Haryani? Akhir kurun ke-15, Ratu Sulaman terus memerhatikan kerumunan orang ramai. Dia tertinjau-tinjau dan mengharapkan Laksamana Sunan segera bangkit. Seketika tadi dia berjaya melepaskan sebilah anak panah tepat ke belakang lelaki itu. Jantungnya kini bagai direntap kasar apabila melihat jasad Laksamana Sunan diusung beramai-ramai. Hatinya rawan teringatkan ucapan lelaki itu kepadanya.

----------------------------
Awal abad ke-21, bersendirian di bilik tidur, Haryani meraih ingatannya kepada Dani. Lelaki yang telah menyelamatkan nyawanya itu kini hilang sewktu tsunami melanda Aceh. Harapan untuk Dani hidup amat tipis. Tidak mungkin Dani selamat dari badai ombak itu. hanya kata-kata Dani sahaja yang menjadi pengubat resahnya.

---------------------------

Inilah kisah pertembungan dua zaman yang pastinya membuatkan sayang sekali untuk ditinggalkan walaupun satu perkataan kerana ceritanya semakin PANAS!!!

p/s: semakin menarik plot-plot yang di paparkan..... oh ai hanya mengambil masa tak sampai 2 hari untuk menghabiskan sesi pembacaan yer. Gigihkan? huhu.


with luv,

No comments:

Post a Comment